top of page
Buscar
Foto del escritorFORN CA LA NATI

Una recepta per sorprendre els amants del formatge

Actualizado: 21 dic 2020

Hola a totes i tots! Una setmana més em teniu aquí amb vosaltres. Pels que encara no em conegueu, em presento de nou. Sóc l’Àvia Nati, la protagonista d’aquest blog. Tal com heu pogut veure cada setmana faig una entrada explicant-vos receptes ben variades, ja que m’encanta cuinar -sobretot amb productes de temporada i proximitat. Dir-vos que tots els plats que cuino no serien el mateix sense les “NATITIPS”, els consells personals que faran que la recepta tingui l’èxit assegurat. Així doncs, avui no serà menys... Us porto una recepta molt senzilla i irresistible per tots aquells amants del formatge.

Segurament tots esteu començant a notar que cada dia fa una mica més de fred, es fa fosc ben aviat i s’acosta el canvi d’estació. L’hivern és una època que agrada a molta gent i passen coses molt boniques. D’una banda, ens ajuntem amb la família i ens retrobem amb aquells que feia temps que no veiem. De l’altra, aprofitem per vestir-nos amb robes ben calentones i aquells jerseis que abriguen tant. Però sobretot, grans i petits, passem moltes estones a la cuina, preparant i menjant plats elaborats i ben exquisits.

Tal com us he promès, la recepta que us porto avui és tan fàcil, que seguint quatre passos -batre, tallar, omplir i fornejar- la tindreu. Farem una Fondue de formatges dins d’un pa rodó! El resultat d’aquesta recepta és deliciós, i si el pa és de Ca la Nati, encara millor. A més, és perfecta per fer-la en família, ja que gaudireu i us sentireu uns autèntics mestres de la cuina.

No us distrec més i anem per feina, que deveu tenir tantes ganes de fer-la, com jo d’explicar-vos-la! A continuació, podreu trobar pas a pas la que jo preparo.


Fondue de formatges en un pa rodó

Ingredients:

  • 1 pa rodó (1/2 kg.)

  • 150 gr. formatge Gouda

  • 80 gr. formatge Parmesà

  • 150 gr. formatge Emmental

  • 200 ml. nata líquida

  • 50 gr. maionesa

  • 20 gr. ceba tendra

  • 2 culleradetes de sal

  • 2 culleradetes de pebre

Elaboració:

  1. Barregem en un bol tots els formatges, la nata líquida, la maionesa, la ceba tendra, la sal i el pebre, amb l’ajuda d’una batedora.

  2. Tallem la part superior del pa rodó -com si féssim una tapa- i la reservem.

  3. Buidem l’interior del pa amb les mans i reservem la molla que hem retirat - després la farem servir d’acompanyament.

  4. Omplim l’interior del pa amb la barreja dels formatges i col·loquem la tapa reservada.

  5. Emboliquem el pa amb paper d’alumini i el fornegem a 200 ºC durant 1 hora.

Una vegada hem posat la fondue al forn, mentre anem vigilant que la barreja es desfaci bé, podem preparar alguns ingredients per acompanyar i sucar dins el formatge. Per una costat, podem torrar la molla que hem reservat de l’interior del pa. Per l’altre, podem trossejar alguna verdura -com per exemple pastanaga o api-. O fins i tot, podem coure algun trosset de carn -com per exemple unes salsitxes. Deixeu volar la vostra imaginació i suqueu el que més us agradi, segur que estarà boníssim!

Per últim, dir-vos que si algun dia teniu convidats o esteu de celebració, no dubteu en fer aquesta recepta, perquè és un plat molt divertit a l’hora de menjar, que agradarà a gairebé tothom. I si la feu, no oblideu compartir-la a les xarxes socials amb els hashtags: #forncalanati #natitips #cuinaamblanati.

A reveure estimats, ens veiem ben aviat!


55 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo

Comentários


bottom of page