top of page
Buscar
  • Foto del escritorFORN CA LA NATI

El famós Panettone de Ca la Nati

Actualizado: 25 dic 2020

Bon dia, guixolencs i guixolenques. Un dia més sóc aquí i us porto una recepta fabulosa. L’estàveu esperant veritat? Avui us parlaré del pa dolç típic de la rebosteria italiana, el Panettone!

S’acosten els dies més bonics de l’any, les Festes de Nadal. Són aquests dies que els catalans i les catalanes ens reunim amb els familiars i els amics per explicar-nos tot el que no ens hem pogut explicar durant aquest únic i difícil any 2020. Un any ple d’entrebancs, de confinaments i de retrobaments poc usuals. Com ja és tradició, a Ca la Nati, cada any s’elabora el Panettone; el clàssic dolç nadalenc, perfecte per gaudir amb la família i per regalar als éssers més estimats. Què seria del Nadal sense ell? Encara no sabeu què és?

És un típic dolç de Nadal procedent del Nord d’Itàlia concretament, de Milà. És una massa de brioix que normalment va acompanyada de fruites confitades o de xips de xocolata. Existia ja des del 1470 quan els italians posaven a la taula tres pans cilíndrics, és curiós veritat?

Puc avançar-vos que no és una recepta difícil i val la pena intentar cuinar-lo, ja que està molt bo i dona un toc nadalenc a la taula. No creieu?

Els ingredients que necessitarem seran:

- 550 grams de farina força.

- 80 mil·lilitres d’aigua.

- 30 grams de llevat fresc.

- Ratlladura de taronja i de llimona.

- 120 grams de sucre.

- 3 ous.

- 100 grams de llet sencera.

- 160 grams de mantega.

- Mitja cullerada de sal.

- 100 grams de fruites gebrades i panses (opcional).

Per tal de fer el Panettone perfecte, s’ha de seguir tres passos importantíssims. Així doncs, posem-nos-hi!!


1. PREPARACIÓ DE LA MASSA DEL PANETTONE

  • Primerament, barregem la llet, el llevat i afegim 130 grams de farina i 20 grams de sucre. Després d’haver deixat la massa reposar, s’afegeixen els altres ingredients.

2. PASTAT DEL PANETTONE

  • Segonament, dediquem vint-i-cinc minuts a pastar la massa per tal d’obtenir-ne una de ben elàstica.

3. REPÒS DE LA MASSA DEL PANETTONE, FORNEJAT I LA PRESENTACIÓ FINAL

  • Tercerament, la massa en forma de bola es deixa reposar en un bol ple de farina. A continuació, s’afegeixen les fruites i panses i es pasta de nou perquè aquests ingredients quedin ben incorporats. Finalment, es fa una creu a la part superior del Panettone i es forneja a 180 graus. Passats els trenta minuts, retirem el Panettone del forn i el deixem capgirat perquè es refredi.

Dit tot això, he de confessar que ens fa especial il·lusió compartir aquesta recepta amb tots vosaltres, ja que fa poc que estem actius en el blog. Heu reservat ja la data per començar a preparar el vostre propi Panettone? Que tal avui a la tarda o demà al matí abans de fer cagar el tió amb els petits de la casa? Volem veure el vostre propi Panettone a través d’Instagram! Etiqueteu-nos a les vostres instastories amb els hashtags #forncalanati #natitips #cuinaamblanati!

Recomano abans de començar a fer-lo que llegiu la recepta completa al PDF de continuació, que entengueu tot el procés i que tingueu a l’abast tots els ingredients necessaris per elaborar-lo. Qualsevol pregunta o aclariment estic i estem a la vostra disposició.

Bon profit!

Ca la Nati us desitja unes molt Bones Festes i un Feliç any 2021. Que sigueu molt feliços i cuideu-vos força!!

Una abraçada i fins ben aviat!

IMPORTANT: Aquesta recepta no és del mestre Joan, ja que la seva és secreta!!!


27 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page