top of page
Buscar
Foto del escritorFORN CA LA NATI

Dinar de castanyada amb l'àvia Nati

Actualizado: 13 nov 2020

Hola a tots de nou! Aquesta castanyada serà una mica diferent, però no vull que sigui una excusa per perdre una de les tradicions més maques que té la nostra terra. Us porto unes idees genials per fer un dinar especial en bona companyia.

En primer lloc, no pot faltar una bona ambientació. Jo sempre recomano fer servir unes estovalles en tonalitats càlides -de tardor- com els taronges, marrons, grocs i vermells. Els més petits de la família poden retallar dibuixos de fulles o castanyes per decorar la sala, o fins i tot, anar-les a buscar a la natura.

Un cop ja tenim preparat el menjador, ens endinsem a la cuina. Us convido a preparar una recepta amb moniatos, un aliment de temporada durant l'època de la castanyada. Al forn Ca la Nati, en podeu trobar de cuits i llestos per servir, o de crus per incorporar-los a noves receptes. Aquí teniu la meva recepta estrella perquè ningú -inclosos els més petits- pugui evitar escurar el plat.


Moniatos farcits (ració per una persona)

Ingredients:

  • 1 moniato per persona (el partirem en dues parts)

  • 1 porro

  • ½ ceba

  • ½ pebrot verd o vermell

  • Formatge ratllat

  • Oli d'oliva

  • Sal i pebre



Elaboració:

  1. Escalfem el forn a 180 °C i mentre agafem una plata i li posem paper de forn o d'alumini.

  2. Rentem i escalfem el boniato al microones 1-2 min fins que tingui una textura més tova.

  3. El retirem del microones i el partim amb dues parts.

  4. Rentem i tallem la verdura en bocins molt petits.

  5. Buidem el boniatos per dins, deixant una mica de gruix i la part que hem buidat la trinxem i la barregem amb la resta de verdures.

  6. Posem la barreja a dins les meitats dels moniatos, li posem formatge ratllat, oli, sal i pebre per sobre (al gust de cada persona).

  7. Posem la safata dins el forn durant 15 min aprox.


Per acompanyar aquest plat principal, no poden faltar uns bons panellets de pinyons -els de Ca la Nati no us deixaran indiferents. Quina millor manera d'acabar el dinar amb família que unes bones postres de temporada i de km 0?



Si feu aquesta recepta, no oblideu etiquetar-nos i mencionar-nos a les xarxes d’Instagram i Facebook amb el hashtag: #natitips, #forncalanati i #cuinaamblanati

Bon profit!


56 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo

Opmerkingen


bottom of page